torsdag 20 mars 2008

"låtar 3"

Inte för att jag är bra på det, men jag håller på med en min tredje samling låtar på en Cd, och än så länge ser låtlistan ut så här:

Ruby Suns - Kenya Dig It?
Radar Bros. - Warm Rising Sun
Goldfrapp - Caravan Girl
Lightspeed Champion - Tell Me What Its Worth
Los Campesinos! - You! Me! Dancing!
Celestial - Dream On
Pacific - Number One
Get Well Soon - I Sold My Hands for Food So Please Feed Me
The Whitsundays - It Must Be Me
Slut - Come On

Några till ska med innan den är klar.

"Okkervil River - A Girl in Port"

Fantastisk låt, är med på albumet "The stage names" som kom förra året vilken var en av de plattor jag ej hann med att lyssna på innan året slog över. Sedan glömdes den bort, men kom fram för nån vecka sedan, och visar sig vara en helt fantastisk skiva klart värd att "checka in".

http://www.myspace.com/okkervilriver

"Autisterna - Himmelen"

Hade detta kommit för nått år sedan hade jag hatat det. Men det hände nått med musik framfört på svenska och med en känsla av att man trodde på det man framförde. Det är nästan nått (fri?)religiöst över den här låten, och jag väljer att ställa mig på sidan där det här känns helt rätt, vi får se om jag ramlar över och ner i diket om ett tag när man undrar vad fasen man såg i det här.

Roligt förresten i slutet av videon när de sjunger karaoke till sin egna låt, varför har man aldrig tänkt på det innan, El Scorchos-medlemmar..?

Band of Horses live 080305


Regnig onsdag. Men väl inne på Sticky undslippande köer så var vårt sällskap förväntansfulla. Eller ja...två av våra vänner som jag och G ej träffat förut, hade ju inte en aning om vad de var och skulle se på. Men de - och vi andra- var lyckliga när det var över. De började med "Monster", vilket kände lite konstigt, lät organisten långt upp till vänster sjunga en för mig okänd låt, men i övrigt var det bra. Aningen mkt alkohol drar ner betyget, men det kan man kanske inte last Hästarnas band för..?

Jag har inte dött, än finns det hopp

Det är ju inte det att jag inte laddat, lagrat, insupit musik, men att hinna med att skriva ner ord i en blogg är inte min starka sida märker jag.

måndag 3 mars 2008

Band of Horses

På onsdag är det då äntligen dags för BoH live på Sticky (INTE Pustervik...), GBG. Biljetterna är sedan länge införskaffade, och både Noookie, Jocko och G kommer vara där med mig!(Och några till skulle jag tro.)

Britta Persson del 2 live HG 080228


Jag måste revidera mitt förra inlägg om Britta, hon har inte alls ett tråkigt utseende, utan tvärtom snarae, med en blick som verkligen såg in i ögonen på mig och resten av publiken på Herrgårn. Över förväntan bra liveframträdande, men uteslutande låtar från nya "Kill Hollywood me" (Snyggt namn på albumet f.ö) Köp skivan och lyssna på den. Eller ladda ner den och lyssna på den. Finns några riktiga pärlor där!
Förbandet vars namn jag ej minns, var även de bättre än det jag hörde på myspace tidigare.